2023. október 13., péntek

Hogy lehet bár listásként hitelt felvenni?



Bár listásként hitelfelvétel

A Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) egy olyan adatbázis, amelyben a hitelintézetek a hitelfelvételi és a hiteltörlesztési adatokat tárolják. A KHR-be kerülnek azok az adósok is, akiknek a hiteltörlesztésük nem volt problémamentes. A KHR-be kerülést bár listásnak nevezzük.

A bár listások számára a hitelfelvétel általában nehezebb, mint azoknak, akik nem szerepelnek a KHR-ben. A bankok ugyanis a hitelbírálat során a KHR-adatokat is figyelembe veszik.

Hogyan lehet bár listásként hitelt felvenni?

Vannak olyan lehetőségek, amelyek segítségével bár listásként is lehet hitelt felvenni. Ezek a lehetőségek általában a következők:Adóstárs bevonása: Ha van olyan személy, aki nem szerepel a KHR-ben, akkor ő lehet az adóstárs. Az adóstárs a hitel teljes összegéért felel, így a banknak nagyobb biztonságot nyújt.
Jövedelem növelése: Ha a jövedelmünket növeljük, akkor a hitelbírálat során kedvezőbb feltételeket kaphatunk.
Tárgyfedezet biztosítása: Ha a hitelhez valamilyen tárgyfedezetet biztosítunk, akkor a banknak nagyobb biztonságot nyújtunk.

Milyen hitelekre van lehetőség bár listásként?

Bár listásként általában kisebb összegű hitelekre van lehetőség. A bankok ugyanis a nagyobb összegű hitelek esetén nagyobb kockázatot vállalnak.

Mit kell figyelembe venni bár listásként hitelfelvételkor?

Bár listásként hitelfelvételkor a következőket kell figyelembe venni:A hitelfelvételi költségek magasabbak lehetnek.
A hitel kamata magasabb lehet.
A hitel törlesztési ideje rövidebb lehet.

Összefoglalás

A bár listások számára a hitelfelvétel általában nehezebb, mint azoknak, akik nem szerepelnek a KHR-ben. Vannak azonban olyan lehetőségek, amelyek segítségével bár listásként is lehet hitelt felvenni. A hitelfelvétel előtt érdemes alaposan tájékozódni a lehetőségekről és a feltételekről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése